La història falsificada: del Mas Roger a l’imaginari popular. Anàlisi crítica de la Breu història de la Mare de Déu de la Foia, de Miquel Vidal i Llecha (1968).

Torneu al catàleg

El 1968, al dors d’uns goigs a la Mare de Déu de la Foia, hi aparegué un text pseudohistoriogràfic signat per “l’ermità de l’Oratori dedicat a l’arcàngel sant Miquel, del Mas Roger de Pallars; en la Comarca de l’extingida Baronia de Cabassers”. Aquest ermità no és altre que el farmacèutic reusenc Miquel Vidal i Llecha, últim propietari habitant del Mas Roger.
El text de Vidal, publicat un mes abans de la seva mort, ha aconseguit ser el més citat de tots els que tracten la història de Cabassers, escampant falsedats i mitges veritats. L’obra que ara es publica ofereix una anàlisi crítica d’aquest text inquietant on minuciosament es destria realitat de ficció, amb l’objectiu que serveixi de tallafoc per evitar que les falsedats de Vidal continuïn propagant-se com a certes i, alhora, posar de relleu i en valor allò que conté de cert.

Josep Ramon Miró, Carles Prats
ISBN: 9798453053490
Portada en color, interior en blanc i negre, 13,97 x 21,59 cm
340 pàgines
2021