Missió

Benvinguts a Vallclara.org, catàleg d’edicions de llibres d’història local.

Aquesta web és un directori d’obres autoeditades per autors que fan recerca sobre història local, focalitzada sobre el municipi de Cabassers, però no exclusivament limitada a aquest àmbit. Els autors que promovem tenen un pla editorial per a publicar diversos títols, i creiem que vallclara.org pot ajudar a difondre el resultat d’aquestes recerques. Les edicions es realitzen de forma independent, i aquesta no és la web d’una editorial, sinó una plataforma dedicada exclusivament a fer conèixer els treballs que aplega.

El nom de la plataforma, Vallclara.org, s’inspira en el monestir de Santa Maria de Vallclara, fundat a Cabassers el 1149 per monjos de l’orde militar de Prémontré. Volem que la tradició dels scriptoria monacals s’uneixi amb les facilitats tècniques del segle XXI, perseguint el mateix objectiu que a l’edat mitjana ja perseguien els monestirs: conservar i difondre el saber i la cultura.

Trobareu, al catàleg, les publicacions que volem ajudar a difondre.

L’únic mur conservat del monestir de Santa Maria de Vallclara, fundat el 1149 a Cabassers, que inspira aquesta iniciativa.

Si voleu contactar amb nosaltres: edicions@vallclara.org

Allò que molts mantenen en mig de crits, ningú no vol dir-ho quan els altres callen; perquè se’t palesa, quan t’apartes de la multitud, la veritat que la multitud té coberta.”
Plini el Jove, Lletres, 11.7